i et escape room vejle

Kan du slippe væk fra escape room vejle

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.friforocd.dk/kan-du-slippe-vaek-fra-escape-room-vejle/
Twitter

Det er nemt at spille et escape room og gå væk og tro det var en enestående oplevelse. I den time, du har, arbejder du på at løse en dynamisk historie ved at tackle udfordrende puslespil. Hele oplevelsen er designet ved hjælp af specifikke flugtværelseselementer til at begejstre dig. Det er designet til at være fordybende og spændende, så det er let at smelte sammen alle elementer, der skaber det. Men sandheden er, at et flugtværelse kun er så stærkt som dets individuelle dele. Hvis alle elementerne ikke er stærke, kan oplevelsen falde fladt og være for let, for hårdt eller værst endnu, anti-klimatisk. Her er nogle af de vigtigste elementer, der udgør anatomi i et vellykket escape room.

Atmosfære

Atmosfæren er et nøgleelement i ethvert escape room. Det er designerens mulighed for at fremkalde følelser eller opbygge spændinger. Det er baggrunden for historien og kan udvikles gennem belysning, musik og lydeffekter samt sætindretning. Atmosfæren overses, men bidrager så meget til anatomien i et escape room.

Har du ikke prøvet escape room endnu?

Erfaring

Nogle flugtværelser er ikke helt escape room (du ved hvad vi mener, hvis du nogensinde har spillet The Unknown). Den oplevelse, du har i et spil, kan variere meget. Fra at kigge efter genstande og åbne lockboxes (noget vi ikke abonnerer på) til at tage beslutninger, der bærer vægt og definere fortællingen om dit spil, er oplevelse et integreret flugtværelseselement.

Sti

I deres natur har hvert escape room gåder, men kun virkelig dygtige designere tager stien gennem disse puslespil i betragtning. Hvordan puslespil er lagt ud i spillet, hvordan de er bundet ind i historien, og hvilken rækkefølge spillere vil støde på dem i, er bare nogle af det, designere tager højde for, når de planlægger et rum. Stien gennem spillet er et andet let glemt Escape Room-element, men det har en stor effekt på spilleroplevelsen.

Det kan virke selvforklarende, at gåder er et vigtigt element i et escape room vejle, men få mennesker tager højde for, hvor vigtige de er. Puslespil skal gå en fin linje. De skal præsentere nok af en udfordring uden at være for frustrerende. De skal passe til temaet og styrke nedsænkningen. Og den mest udfordrende del om gåder, de skal være unikke. Ingen ønsker at gå ind i et escape room og finde gåder, der ligner dem, de har løst før.

De bedste måder at komme ud af et escape room

Sæt

Et escape rooms sæt er et af de mest sjove og givende aspekter ved design. Sættet er baggrunden for alt; atmosfæren, gåderne og den oplevelse, som spillerne får. Designere får fat på miniverdener og tænker på seje måder, hvor spillerne kan bevæge sig igennem dem og interagere med dem. Ligesom atmosfæren fortæller sættet en del af historien, så små detaljer kan virkelig gå langt.

 

Historie

Historien er salgsstedet for et flugtværelse, det er de lyse lys på markiet. Mange kunder vælger hvilket spil de skal booke baseret på historien og med rette, fordi det definerer så meget af den type oplevelse, de vil have i spillet. Visse typer historier egner sig til at undslippe værelser og hjælpe med at udvikle atmosfæren og nedsænkningen.